PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Krof
V pustnem in seveda celoletnem času seveda ne smejo manjkati slastni Ptujski krofi saj so posebej med pustom prava specialiteta, ki je prav za ta čas najbolj značilna.
Krofi iz Ptujskih pekarn so slastni posladek, polnjen z marelično marmelado in posipan s sladkorjem v prahu. Ptujski krofi so idelano dopolnilo k čaju ali kavi, zagotavljamo pa vam, da si boste polizali tudi ostanke na vaših prstih.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Krof z nadevom
V pustnem in seveda celoletnem času seveda ne smejo manjkati slastni Ptujski krofi saj so posebej med pustom prava specialiteta, ki je prav za ta čas najbolj značilna.
Krofi z nadevom iz Ptujskih pekarn so slastni posladek, polnjen z vanilijevo kremo na površini pa je krof dekoriran s čokoladnim prelivom. Ptujski krofi so idelano dopolnilo k čaju ali kavi, zagotavljamo pa vam, da si boste polizali tudi ostanke na vaših prstih.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Berlinski krof
V pustnem in seveda celoletnem času seveda ne smejo manjkati slastni Ptujski krofi saj so posebej med pustom prava specialiteta, ki je prav za ta čas najbolj značilna.
Berlinski krofi iz Ptujskih pekarn so slastni posladek, polnjen z vanilijevo kremo na površini pa je Berlinski krof v celoti dekoriran s čokoladnim prelivom. Berlinski krofi so idelano dopolnilo k čaju ali kavi, zagotavljamo pa vam, da si boste polizali tudi vse ostanke na vaših prstih.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Krof s kokosom in čokolado
V pustnem in seveda celoletnem času seveda ne smejo manjkati slastni Ptujski krofi saj so posebej med pustom prava specialiteta, ki je prav za ta čas najbolj značilna.
Krofi s kokosom in čokolado iz Ptujskih pekarn so slastni posladek, polnjen z marelično marmelado na površini pa je krof v celoti dekoriran s čokoladnim prelivom in posipan s kokosovo moko. Krofi s kokosom in čokolado so idelano dopolnilo k čaju ali kavi, zagotavljamo pa vam, da si boste polizali tudi vse ostanke na vaših prstih.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Buhtelj
Buhtlji ali buhteljni so narejeni iz sladkega kvašenega testa in polnjeni z okusno marelično ter sladkasto marmelado. Buhtlji so primerna jed za nedeljska kosila, ko se zbere celotna družina, lahko pa jih seveda uživamo skozi cel teden ali nasploh ko se nam zahoče nekaj sladkega.
Buhtlji iz Ptujskih pekarn so čudoviti posladek, ki bo nasitil še tako velikega jedca ter vsakega gurmana.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Jabolčni zavitek - Listnati
Jabolčni zavitek ali (pogovorno štrudelj) iz Ptujskih pekarn je pecivo, ki ga pripravljamo iz vlečenega testa ter ga polnimo z jabolčnim nadevom iz jabolk slovenskega porekla. Na površini ga posladkamo s sladkorjem v prahu.
Naj vam, povemo da je zavitek postal popularen že v 18. stoletju, ko se je iz avstro-ogrskega cesarstva razširil še drugod po celotnem svetu.
Beseda štrudel pa je izpeljanka iz nemškega izvora - der Strudel, kar pa v visoki nemščini pomeni vrtinec, v Slovenščini pa smo izraz prevzeli le v pogovorni jezik, saj imamo zanj knjižno uztreznico to je zavitek.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Sirov zavitek - Listnati
Sirov zavitek ali (pogovorno štrudelj) iz Ptujskih pekarn je pecivo, ki ga pripravljamo iz vlečenega testa ter ga polnimo z sirovim nadevom iz skute slovenskega porekla. Na površini ga posladkamo s sladkorjem v prahu.
Naj vam, povemo da je zavitek postal popularen že v 18. stoletju, ko se je iz avstro-ogrskega cesarstva razširil še drugod po celotnem svetu.
Beseda štrudel pa je izpeljanka iz nemškega izvora - der Strudel, kar pa v visoki nemščini pomeni vrtinec, v Slovenščini pa smo izraz prevzeli le v pogovorni jezik, saj imamo zanj knjižno uztreznico to je zavitek.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Gibanica
Gibanica iz Ptujskih pekarn je poznana in okusna sladica, katera prevzame vsakega gurmana in še tako zahtevnega jedca tega okusnega in sladkastega priboljška.
Gibanico pripravljamo po posebnem postopku iz sveže skute, jajc, rozin ter drugih sestavin, katere se nato spečejo v modelnem pekaču, po končanem pečenju pa se narežejo na enake kose kvadratne oblike po površini pa posladkajo s sladkorjem v prahu.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Prleška gibanica
Prleška gibanica iz Ptujskih pekarn je značilna ter zelo okusna praznična pogača, predvsem v severovzhodni Sloveniji, kjer jo pripravljamo ob praznikih in večjih delih na kmetijah.
Prleško gibanico pripravljamo po izvirnem receptu iz testa s skutinim nadevom. Na koncu pa ga po želji lahko posladkamo s sladkorjem v prahu.
PEKARNE PTUJ
Pekovsko pecivo - Orehov zavitek - Kvašeni
Orehov kvašeni zavitek je pripravljen iz okusnega kvašenega testa. Polnjen je z okusnim nadevom sestavljenega iz orehove zmesi.
Orehov kvašeni zavitek je primerena jed za zajtrk in malico, nepogrešljiv pa je pri vsakem čaju in omamno dobri kavi.