PrestaPEKARNE PTUJ

Trajno pšenično belo pekovsko pecivo - Presta

Okusna presta iz Ptujskih pekarn je trajno pšenično belo pekovsko pecivo, katera je hrustljava in okusna, na površini pa ima posip iz soli in moke.

Preste so idealni slani prigrizek, kateri se odlično prilega k raznim pijačam, zagotovo pa ne smejo manjkati na zabavah.

Trajni izdelki - Slano pecivoPEKARNE PTUJ

Trajno pekovsko pecivo - Slano pecivo

H kozarcu vina se zagotovo pogosto in veliko bolj prilega slano pecivo iz Ptujskih pekarn z različnimi posipi.

Slano pecivo je primerno tudi za različne zabave in posebej v prazničnem času, ko ga lahko ponudimo svojim povabljenim gostom in prijateljem.

Trajni izdelki - MlinciPEKARNE PTUJ

Trajno pekovsko pecivo - Mlinci

Mlinci zagotovo ne smejo manjkati v slovenski kuhinji. Mlinci iz Ptujskih pekarn so posušeni tanki testeni kosi, ki so zelo enostaveni za pripravo, saj jih preprosto prelijemo in poparimo s slano vodo ali juho, ki smo jo prelili preko samih mlincev.

Pred postrežbo, se mlinci lahko tudi na hitro prelijejo z ocvrto maščobo perutnine ali svinjine. V Sloveniji je raca ali gos z mlinci tradicionalna in običajno jed za Martinovo.

Trajni izdelki - Bele drobtinePEKARNE PTUJ

Trajno pekovsko pecivo - Drobtine

Suhe bele drobtine iz Ptujskih pekarn so izdelane iz zelo suhega kruha, ki je bil predhodno v ta namen pečen, pri samem postopku pa smo kruhu odstranili večino preostale vlage. Kruh nato s posebnimi stroji narežemeo na rezine in ga sušimo po tradicionalnem postopku naravnega sušenja. Suhi kruh se nato s posebnimi jeklenimi rezili in mlini zmelje do ustrezne granulacije v drobtine.

Bele drobtine iz Ptujskih pekarn so kot nalašč za lepo, okusno in vrhunsko ocvrto meso ali kakšno drugo jed.

Trajni izdelki - Krušne kockePEKARNE PTUJ

Trajno pekovsko pecivo -Krušne kocke

Suhe krušne kocke iz Ptujskih pekarn so izdelane iz zelo suhega kruha, ki je bil predhodno v ta namen pečen, pri samem postopku pa smo kruhu odstranili večino preostale vlage. Kruh s posebnimi stroji narežemeo na kocke in ga sušimo po tradicionalnem postopku naravnega sušenja.

Krušne kocke iz Ptujskih pekarn so kot nalašč za lepo, okusno in vrhunsko pripravljeno juho uporabimo pa jih lahko za različne polnjene nadeve ali kakšno drugo jed.