Žemlja belaPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Žemlja - Žemlja bela

Ptujske bele žemlje so pšenično belo pekovsko pecivo, ki je pripravljeno iz bele moke, imenujemo pa jih drobno pekovsko pecivo. Ptujsko žemljo prepoznate po omamno hrustljavem okusu in znamentim vonjem.

Iz ptujskih žemelj si lahko s pomočjo najrazličnejših kombinacij pripravite okusne in omamno dobre sendviče, katerih ne boste kar tako pozabili.

Kajzerica belaPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Kajzerica

Pšenično belo pekovsko pecivo ali kajzarice so pripravljene iz bele moke, imenujemo pa jih drobno pekovsko pecivo. Ptujsko kajzerico prepoznate po omamno hrustljavem okusu in znamentim vonjem.

Iz kajzaric si lahko s pomočjo najrazličnejših kombinacij pripravite okusne in omamno dobre sendviče, katerih ne boste kar tako pozabili.

LepinjaPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Lepinja

Lepinja je pšenično belo pekovsko pecivo, ki se uporablja za pripravo v kombinaciji mesa kot je; pleskavica, čevapčiči in zelnjave kot je; čebulo, ajvar, paradižnik itd.

V Ptujskih pekarnah pripravljamo zelo okusne lepinje, katere so narejene z izvirnim receptom prave lepinje.

BigaPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Biga

Biga je pšenično belo pekovsko pecivo sestavljeno iz petih manjših podolgovatih kosov, kateri se pri konzumiranju enostavno ločijo z trganjem. Bigo prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji in mehki notranjosti njene sredice.

Biga v modeluPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Biga v modelu

Biga v modelu je pšenično belo pekovsko pecivo sestavljeno iz osmih manjših podolgovatih kosov, ki so pečeni v modelnem pekaču in se pri konzumiranju enostavno ločijo z trganjem. Bige v modelu prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni zgornji skorji in mehki notranjosti njene sredice ter spodnjega dela.

BombetkaPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Bombetka

Bombetka je pšenično belo pekovsko pecivo sestavljeno iz sedmih manjših kosov testa okrogle oblike, kateri se pri konzumiranju enostavno ločijo z trganjem. Bombetko prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji in mehki notranjosti njene sredice ter posipom na površini, kateri je sestavljen iz sezama ter maka.

Slana štručka -  SlanikPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Slana štručka - Slanik

Slana štručka ali slanik je pšenično belo pekovsko pecivo podolgovate oblike. Slano štručko ali slanik prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji, katera ima na površini slano raztopino iz soli in moke, vse to pa prav zaradi boljšega okusa tega omamno dobrega pekovskega peciva.

Rogljiček čajniPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Rogljiček čajni

Rogljiček čajni je pšenično belo pekovsko pecivo podolgovate zavite oblike v o bliki polmeseca. Čajni rogljiček prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji, katera se v kombinaciji okusne kavice ali čaja nežno raztopi v ustih vsakega gurmana.

Rogljiček polnjeniPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Rogljiček polnjeni

Rogljiček polnjeni je pšenično belo pekovsko pecivo podolgovate zavite oblike v o bliki polmeseca in polnjeno z različnimi nadevi. Polnjeni rogljiček prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji, v njegovi notranjosti, pa se nahaja okusno polnilo iz različnih nadevov kot je: marmelada iz marelic; orehovo polnilo; ter čokoladno polnilo.

Vse te kombinacije okusnih polnjenih rogljičkov se idealno prilegajo, kavici,i čaju ali kakavu, izdelek pa se nežno raztopi v ustih vsakega gurmana.

Štručka hobiPEKARNE PTUJ

Pšenično belo pekovsko pecivo - Štručka hobi

Štručka hobi je pšenično belo pekovsko pecivo podolgovate oblike v obliki štručke. Štručko hobi prepoznamo po hrustljavo nežno zapečeni skorji, in omamnem okusu drobnega pekovskega peciva.

Štručka hobi je pekovski izdelek, ki se uporablja za pripravo hot-dok prehrane v kombinaciji okusnih hrenovk, klobas, ketchapa in zelenjave, iz njih pa lahko tudi pripravimo okusne sendviče.