Furmanski kruhPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Kruh s semeni - Furmanski kruh

Kruh posebne vrste ali Furmanski kruh, je visokokakovostni kruh s semeni, kateri je odličnega okusa in ima visoko vsebnost vlaknin. Prepoznamo ga po posipu iz semen (sezam, ovseni kosmiči, lan, sončnična semna, semena buč) na njegovi površini, narejen pa je v obliki hleba na katerem je navskrižni si rez in logotip Ptujskih pekarn.

Polnozrnati kruh, je odličen predvsem iz vidika za zdravje mehurja, saj takšen kruh vsebuje zelo veliko količino vlaknin, katere so pomembne za ves prebavni sistem. polnozrnati kruhi pomagajo pri hitrejšem transportu odpadnih snovi iz našega telesa, to pa pomeni manj napenjanja in stiskanja v trebuhu in mehurju.

Okvirne prehranske in energijske vrednosti za  100 g izdelka (izračunane po »Standart  Euro – Food Composition Tables«)
kJ/kcal  beljakovine [g] ogljikovi hidrati [g] maščobe [g] 
246/1030 8 46 4
Kruh sovital s semeniPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Kruh s semeni - Kruh Sovital

Kruh posebne vrste ali Sovital kruh, je visokokakovostni kruh s semeni, kateri je polnega okusa in ima visoko vsebnost vlaknin. Prepoznamo ga po posipu iz semen (sezam, ovseni kosmiči, lan, sončnična semna) na njegovi površini, narejen pa je v obliki štruce.

Polnozrnati kruh, je odličen predvsem iz vidika za zdravje mehurja, saj takšen kruh vsebuje zelo veliko količino vlaknin, katere so pomembne za ves prebavni sistem. polnozrnati kruhi pomagajo pri hitrejšem transportu odpadnih snovi iz našega telesa, to pa pomeni manj napenjanja in stiskanja v trebuhu in mehurju.

Okvirne prehranske in energijske vrednosti za  100 g izdelka (izračunane po »Standart  Euro – Food Composition Tables«)
kJ/kcal  beljakovine [g] ogljikovi hidrati [g] maščobe [g] 
246/1030 8 46 4
Kruh z bučnicamiPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Kruh s semeni - Kruh z bučnicami

Kruh posebne vrste ali kruh z bučnicami, je visokokakovostni kruh s semeni, kateri je polnega okusa in ima visoko vsebnost vlaknin. Prepoznamo ga po posipu iz bučnic na njegovi površini, sestavljen pa je iz treh enakih si kosov, pečenih v modelnem pekaču.

Polnozrnati kruh, je odličen predvsem iz vidika za zdravje mehurja, saj takšen kruh vsebuje zelo veliko količino vlaknin, katere so pomembne za ves prebavni sistem. polnozrnati kruhi pomagajo pri hitrejšem transportu odpadnih snovi iz našega telesa, to pa pomeni manj napenjanja in stiskanja v trebuhu in mehurju.

Okvirne prehranske in energijske vrednosti za  100 g izdelka (izračunane po »Standart  Euro – Food Composition Tables«)
kJ/kcal  beljakovine [g] ogljikovi hidrati [g] maščobe [g] 
246/1030 8 46 4
Kruh s sojoPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Kruh s semeni - Kruh s sojo

Kruh posebne vrste ali kruh s sojo je visokokakovostni kruh z visko vsebnostjo soje, je polnega okusa in ima visoko vsebnost vlaknin. Prepoznamo ga po posipu iz sezama narejen pa je v obliki štruce.

Sadni kruhPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Kruh s sadjem - Sadni kruh

Kruh posebne vrste ali kruh s sadjem je kruh z visoko vsebnostjo sadja, kateri je polnega in raznovrstnega okusa po različnem sadju. Kruh s sadjem vsebuje sušeno sadje kot so fige, rozine, orehi in marelice, narejen pa je v obliki štruce.

Praznični kruhPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Hlebec - Praznični kruh

Kruh posebne vrste ali praznični kruh je polnega okusa in mehke konzistence. Praznični kruh je kot penasti hleb, iz mlečne zasnove in sladkorja. Ko ga poskusite, je težko verjetno, da ga ne bi jedli tudi v nadalnje.

Praznični kruh z rozinamiPEKARNE PTUJ

Kruh posebne vrste - Hlebec - Praznični kruh z rozinami

Kruh posebne vrste ali praznični kruh zz rozinami je polnega okusa in mehke konzistence. Praznični kruh z rozinami je penasti hleb, iz mlečne zasnove in sladkorja, v njegovi notranjosti pa najdemo okusne rozine. Samo poskusite ga in boste zelo presenečeni nad njegovo svežino in mehkobo.