Informacije javnega značaja

Informacije javnega značaja

Podjetje PPS-PEKARNE Ptuj d.o.o. bo na tem mestu objavljala informacije javnega značaja v skladu z 11. odstavkom 10.a. člena  Zakona o dostopu do informacij javnega značaja
(ZDIJ; Uradni list RS, št. 24/03 s spremembami in dopolnitvami).

 

Ogled tabele z informacijami javnega značaja, ki se nanašajo na upravo.

Sedež podjetja

Pekarna Ptuj d. o. o.

Rogozniška cesta 002

2250 Ptuj, Slovenija

Telefon: 02 748 05 20

Faks: 02 776 17 81

E-pošta: komerciala@pps.si

Splet: www.ptujske-pekarne.si


line

Osebna izkaznica

Številka tekočega računa:

IBAN: SI56 0294 1025 7776 370 (NLB d.d.)
IBAN: SI56 0318 2100 0417 319 (SKB d.d.)

Davčna številka: SI 27352951

Matična številka podjetja: 5048877

Naš predlog - Mesni in sirov burek

Mesni burek

V Pekarni Ptuj lahko izbiramo med sirovim, mesnim burekom.

- Mesni burek je pripravljen iz vlečenega testa in mletega mesa.

- Sirov burek je pripravljen iz vlečenega testa in sirovega nadeva.

Pri izdelavi za testo uporabljamo eno od najkvalitetnejših vrst moke na slovenskem tržišču, za nadev pa sveže mleto meso in nadev iz svežega sira.

Burek je priljubljena jed, katera izvira iz turške kuhinje in kulinarike. Burek je zelo priljubljen v mnogih državah balkanske regije in seveda tudi pri nas doma v Sloveniji. Priljubljenost jedi ali bureka se je najverjetneje razširila že v obdobju Otomanskega imperija, sama beseda - burek, pa izvira iz turške besede, iz korena Bur-, kar pomeni zaviti oz.zavijati.

V Izraelu burek poznajo pod imenom burekas ali turški burekas. Jed je narejena iz tankega listnatega testa, kateri je najbolj pogosto napolnjen z mladim sirom kot je skuta, ali feta sir, z mesom govedine, krompirjem narezanim ali naribanim na ploščice ali je izdelan z zelenjavo kot sta blitva in špinača.

Za izdelavo bureka potrebujemo kar nekaj spretnosti in časa, zato če se lotimo priprave bureka od začetka do konca, torej od testa, do nadeva, zlasti za pripravo dobrega testa je pomembno pravo razmerje začimb in maščobe, ki dajeta bureku značilen in tradicionalen okus.

Zaradi vsega zgoraj naštetega se večina raje odloči za nakup že pripravljega in omamno dobrega bureka.

Ljubitelji te jedi dobro vemo, da ni vsak burek, burek.

Burek pripravljen v Ptujskih pekarnah, bo zadovoljil še tako zahtevnega poznavalca te okusne in omamno dobre jedi!